1. Hey Guest! If you're more than just a WildStar fan and want to keep up on the latest MMO news, reviews and opinion pieces then I'd like to suggest you visit our sister site MMO Central

Collated "Can My PC Run WildStar?" Thread

Discussion in 'WildStar General' started by baldo227, Feb 6, 2014.

  1. Renji

    Renji New Cupcake

    Joined:
    Nov 16, 2013
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Intel Core 2 Quad Q6600

    8GB RAM

    XFX AMD Radeon HD 6770

    Windows 7


    1. What settings should I expect to play on with decent fps?

    2. Will I be able to run Raids and Warplots and maintain decent fps?

    3.What should be the most important thing to upgrade with these specs?
  2. Livnthedream

    Livnthedream Super Cupcake

    Joined:
    May 20, 2013
    Likes Received:
    1,090
    Trophy Points:
    113
    Define decent fps?

    Proc. That one is ancient.
  3. EpicSquidx

    EpicSquidx New Cupcake

    Joined:
    Feb 17, 2014
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Revere, Massachusetts
    Hey Everybody I have not bought Wildstar yet but i plan to and i have some questions about my current computer and the computer im getting in December. What i want to know is my how well my computer currently will run wildstar and how my future computer will run wildstar because based on what im seeing im going to become alot involved in this game and it look like a <REDACTED> load of fun so can you help me out?

    Current Computer Specs:
    Processor: Intel Core 2 Duo CPU T9800 @ 2.93 GHz 2.93 Ghz
    Ram: 8 GB
    System Type: 64 bit
    GPU: GeForce GT 230 ( This is what kills me T.T )
    OS: Windows 7 x64 Ultimate.

    New Computer Specs:
    Processor: Intel® Core™ i5-4670K Processor (4x 3.40GHz/6MB L3 Cache) - Intel Core™ i5-4670K
    Ram: 8 GB
    System Type: 64 bit
    GPU: NVIDIA GeForce GTX 760 - 2GB - Single Card
    OS: Windows 7 x64 Ultimate.

    Im pretty sure the new one can run it more than good enough but i want to know if the game will be good enough on my old one because i dont want to wait till December
  4. Livnthedream

    Livnthedream Super Cupcake

    Joined:
    May 20, 2013
    Likes Received:
    1,090
    Trophy Points:
    113
  5. EpicSquidx

    EpicSquidx New Cupcake

    Joined:
    Feb 17, 2014
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Revere, Massachusetts
    Could my new computer run it maxed at 40 fps basically everywhere in pvp rain etc...
  6. Livnthedream

    Livnthedream Super Cupcake

    Joined:
    May 20, 2013
    Likes Received:
    1,090
    Trophy Points:
    113
    I have a 3570k (oc to 4.2, can easily go higher if I weren't lazy) 16gigs of ram, and a gtx 680. I have had no issues with pvp thus far (I don't so it much, just to farm out some prestige for amps/gear/housing) and no noticeable drops on world bosses. There are a few special attacks by certain mobs that cause massive frame drop, like the swirly jump thing by the Gronyx, and there are some certain areas of the world, notably chunks of Grimvault, where you will see some nasty frame drop but the rest isn't noticeable for me and most certainly is not game impacting. Most of the game I am in the 90-120 fps range and had to cap it lower, even on custom max settings. Here pretty soon, once the launch stuff settles down some, I will be optimizing my ui via mods and adding in SweetFx to boost some things.
  7. 1ManArmada

    1ManArmada New Cupcake

    Joined:
    Jun 4, 2014
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Florida, New Port Richey
    Y'all, I have a $29o computer from bestbuy the HP p2-1334 and I can run WildStar on low settings an get 15fps. Lol. It's sad but it works till tax time!

    just thought it was funny an something to share:p
  8. Livnthedream

    Livnthedream Super Cupcake

    Joined:
    May 20, 2013
    Likes Received:
    1,090
    Trophy Points:
    113
    15fps isn't playable though. :(
  9. 1ManArmada

    1ManArmada New Cupcake

    Joined:
    Jun 4, 2014
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Florida, New Port Richey
    When its all I can play till i get my new computer it does what it does lol. After awhile you kinda get use to the jettr & what not. Just feels like a normal game lol.
  10. Feilure

    Feilure New Cupcake

    Joined:
    Jul 6, 2014
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Here's my work pc specs :
    intel(R) Core(TM) i5-3350P CPU @ 3.10 (4Cpus)
    8GB ram
    Nvidia Geforce GT 630 4gb

    Will i be able to play at 35-40fps?
    Also if someone has spare eu guest pass i'd love to try this game before buying.
  11. OllieBarrie

    OllieBarrie New Cupcake

    Joined:
    Aug 4, 2014
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Will my surface pro 2 run wildstar at around 25+ fps on low?
    It has i5-4200U and an Intel HD 4400 chip with 8GB of RAM. I'm interested in this game as an alternative for Guild wars 2 (which runs around 30fps on medium -high settings)
    Thanks
  12. Mindcontroller

    Mindcontroller New Cupcake

    Joined:
    Aug 14, 2014
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hello.
    I'm sorry I know there is a lot of topic's like this one but I don't know where should I post it.
    So I want to know can I run Wildstar?
    I checked on some sites like Can I Run it and some sites tell me that I can run,and some that i cant run it.
    The problem is my cpu.
    I have:
    CPU: Intel(R) Celeron(R) CPU G530 @ 2.40GHz
    RAM: 4GB
    Video card:GeForce 9600 GT

Share This Page